De 5 belangrijkste voordelen van Climapulse

Climapulse is een digitaal platform voor de centrale opvolging van al je koel- en verwarmingsinstallaties. Door het gebruik van Climapulse krijg je een slim overzicht van alle werkzaamheden die reeds gebeurd zijn of nog moeten plaatsvinden. Dagelijks evalueren en innoveren we om ons digitaal platform zo efficiënt mogelijk te maken. Maar waarom zou jij best gebruik maken van ons platform? En wat zijn nu eigenlijk de voornaamste voordelen van Climapulse?

Fill 1

Het platform gratis leren kennen?

Bij Climapulse geven we je de mogelijkheid om het platform gratis te leren kennen. Een van onze experten neemt je mee op pad tijdens een demosessie zodat je een beter beeld krijgt over de werking van het platform. 

1. Een goede planning is de beste voorbereiding

Je kan met Climapulse een volledig digitaal overzicht maken van al je installaties en bijhorende gegevens. Een groot deel van je installaties moet je jaarlijks of meermaals per jaar onderhouden. Climapulse voorziet daarom volgens de wettelijke deadlines een handig overzicht wat er wanneer moet gebeuren. Zo kan je proactief gaan handelen en loop je altijd vooruit op de zaak.

Je weet dus op ieder moment bij welke installatie je welk onderhoud moet uitvoeren. Of je nu in het begin van de week een planning opstelt of dit op een ander moment doet, maakt eigenlijk geen verschil. Het maken van een planning wordt voor jou een fluitje van een cent. Uit ervaring weten wij dat onze klanten veel meer gedaan krijgen in een korter tijdsbestek. Een goede planning is namelijk de beste voorbereiding.

2. Climapulse voorziet je van een complete historiek

Als jij of een technieker de opdracht krijgt om een koel- of verwarmingsinstallatie te gaan repareren, is het heel handig om al een overzicht te krijgen van wat er allemaal al gebeurd is met die unit. Zijn er al vergelijkbare problemen geweest? Zijn er reeds specifieke elementen vervangen? Wat is het exacte model van de buitenunit? Kortom, je hebt telkens een aantal simpele vragen waar je snel een correct antwoord op wil. Bovendien kan je handleidingen, foto’s en tekst als bijlage toevoegen per installatie.

Climapulse zorgt ervoor dat je meteen al de informatie bij de hand hebt. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kan je sneller aan de slag gaan. Wanneer je herstelling afgerond is, voeg je de gemaakte aanpassingen toe aan de historiek. Zo blijft deze up-to-date en bespaar je volgende keer opnieuw tijd.

Boekhouding digitaal Climapulse

3. Behoud het overzicht en genereer overzichtelijke rapporten

We kunnen best begrijpen dat je het overzicht verliest als je gegevens moet bijhouden van een groot aantal installaties. Daarom biedt Climapulse Service je innovatieve analyse- en rapporteringstools aan. Dankzij dit kan je eenvoudig een totaaloverzicht samenstellen van bijvoorbeeld al jouw onderhoudswerken gedurende een specifieke periode. Bovendien heb je de mogelijkheid om in enkele kliks overzichtelijke rapporten te genereren.

Deze tools zijn niet alleen handig achteraf, maar geven je ook een mooi overzicht van al de periodieke controles die nog moeten uitgevoerd worden. Jij weet als geen ander dat deze controles vaak plaatsvinden volgens een wettelijk schema. Met die wettelijke bepalingen houden onze planningtools ook rekening. Wil een klant van jou een strikter schema? Geen probleem, dat is perfect en eenvoudig aanpasbaar!

Forecast Climapulse

4. Altijd en overal bereikbaar

Climapulse is een online beheerplatform. Of je op je bureau werkt, thuis je planning wil overlopen of onderweg in een wegrestaurant nog even je logboek wil aanvullen, dat kan allemaal. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een internetverbinding. Het grote voordeel is dat je online alle gegevens kan raadplegen. Als een installateur of technieker bijvoorbeeld bij een klant iets moet registreren, gegevens wil opvragen of de historiek wil doornemen, is dit geen probleem. Hij meldt zich aan op Climapulse via zijn laptop of tablet en hij kan meteen aan deze informatie.

Wij verzekeren je dat die informatie veilig achter slot en grendel opgeborgen wordt. Als je bedrijf groeit en je aantal installaties gaat toenemen, zorgen wij ervoor dat je beschikt over de nodige online opslagruimte om de bijkomende gegevens toe te voegen. Kortom zorgen wij voor back-ups, beveiliging, opslagruimte, updates en upgrades zonder dat jij daar rekening mee moet houden.

5. Specialist in wetgeving

We moeten je niet vertellen dat de wetgeving rond warmte- en koelinstallaties vaak verandert en heel complex is. Gelukkig hebben wij intern enkele experten in wetgeving die jou hiervan ontzorgen. Hierdoor blijf jij telkens in orde en voldoe je aan al de specifieke vereisten qua logboeken en attesten. Verandert er iets specifiek in de wetgeving, passen wij ons platform aan en brengen wij jou op de hoogte.

Bijkomend kan je de certificaten van jouw techniekers registreren en worden ze automatisch afgedrukt op attesten. Uiteraard moet een certificaat regelmatig vernieuwd en opgefrist worden. Wij herinneren je er aan wanneer deze dreigen te vervallen zodat je volledig in lijn bent met de richtlijnen.

Climapulse is veel meer dan enkel deze hoogtepunten

Climapulse levert al software sinds 2009. We streven ernaar om een gebruiksvriendelijk platform op de markt te brengen. Het doel is dat wij het leven van installatiebedrijven en exploitanten van koel- en verwarmingsinstallaties verbeteren. Onze focus ligt dus duidelijk op jou, de gebruiker. Wij doen er alles aan om jou te laten groeien zodat wij zelf ook mee kunnen groeien.

Ben je benieuwd naar hoe wij je succesverhaal kunnen verbeteren? Laat je contactgegevens dan hier achter en wij nemen spoedig contact met je op voor een gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je meer uitleg over het platform en kan je zoveel vragen stellen als je wil aan een van onze experts. Bovendien is dit gesprek volledig gratis en ben je achteraf nergens toe verplicht.

Climapulse luchtfoto airco